ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ σχολικού έτους 2023-24

Στις 25 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης η επετειακή σχολική γιορτή για την 28η Οκτωβρίου, με αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα, με ιδιαίτερες αναφορές στο Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη και του Άουσβιτς, το οποίο μάλιστα επισκέφθηκαν τον Ιούλιο του 2023 τρεις μαθήτριες του σχολείου, μετά από διάκριση σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου διάβασαν σχετικά κείμενα Θεσσαλονικέων λογοτεχνών, έπαιξαν και τραγούδησαν εμβληματικά τραγούδια. Η συγκίνηση, η υψηλή αισθητική και τα δυνατά αισθήματα κυριάρχησαν στη γιορτή.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Αν. Μπιτσάνη θύμισε το «Πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου» του Στράτη Μυριβήλη: «….Ας διαφυλάξουμε λοιπόν την 28η του Οχτώβρη μέσα στα άδυτα της Εθνικής ψυχής γιατί είναι το Πνεύμα της Φυλής που μίλησε με τις σάλπιγγές της. Ας την κάνουμε συνείδηση. Ας την κάνουμε πανοπλία. Ας την κάνουμε κανόνα ζωής. Σαν άτομα να σταθούμε άξιοι της Φυλής μας. Ψηλά τις καρδιές. Ψηλά τις σημαίες!»

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες που πήραν μέρος!

Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους φιλολόγους της γιορτής, την κ. Σ. Χατζηιωαννίδου, την κ. Ε. Φουτσιτζή και τον κ. Ε. Τζώρτζη

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!