«Προκήρυξη τεσσάρων (4) κενούμενων θέσεων μαθητών/μαθητριών στη  Β΄  Λυκείου για το σχολικό έτος 2023-2024»

To ΕΠ.Ε.Σ του  2ου Πρότυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης-«Λευκός Πύργος»,

                                           Προκηρύσσει

  τέσσερις (4) θέσεις  μαθητών/μαθητριών στη  Β΄ τάξη  του σχολείου

Οι υποψήφιοι/ες για την εισαγωγή αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο σχετικές με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά. Το σύνολο των ερωτήσεων είναι 50,  25 ερωτήσεις για την κατανόηση κειμένου της Ελληνικής Γλώσσας και 25 ερωτήσεις για τα Μαθηματικά. Όλες οι ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής.

 Ειδικότερα, για τη Β΄ τάξη των Προτύπων Σχολείων αντικείμενο της δοκιμασίας είναι στοιχεία των παραπάνω γνωστικών πεδίων, τα οποία οι μαθητές/μαθήτριες ήδη γνωρίζουν και έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στις προηγούμενες τάξεις της οικείας βαθμίδας. Δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και δεν ελέγχονται γνώσεις οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Οι μαθητές/μαθήτριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω διαδικασία.

Η διεξαγωγή της δοκιμασίας θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του σχολείου Εθνικής Αμύνης 26, στον 3ο όροφο, την  Παρασκευή 8η Σεπτεμβρίου 2023 στις 09.30 πμ και θα έχει διάρκεια 180 λεπτά.

Ώρα προσέλευσης υποψηφίων 09.00 πμ.

Οποιαδήποτε κενή θέση προκύψει στη Β΄ Λυκείου μέχρι και 20 Ιανουαρίου 2024 θα πληρωθεί από τους πίνακες επιλαχόντων της παραπάνω διαδικασίας. Μετά την 20η Ιανουαρίου 2024 παύει η ισχύς των πινάκων επιλαχόντων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για την κάλυψη των κενών θέσεων μαθητών/τριών στα Πρότυπα Σχολεία κατατίθενται: Α) με προσωπική παρουσία των δυο γονέων/κηδεμόνων, άλλως, η αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του απόντος γονέα/κηδεμόνα ότι συναινεί στην συμμετοχή του τέκνου του στη διαδικασία και προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης ή

 Β) ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της σχολικής μονάδας

 mail@2lyk-peir-thess.thess.sch.gr, με επισυναπτόμενα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στην περίπτωση αυτή, ο αριθμός πρωτοκόλλου αποστέλλεται ηλεκτρονικά. Στην περίπτωση που η αίτηση κατατίθεται ηλεκτρονικά, θα πρέπει να επισυναφθούν υπεύθυνες δηλώσεις και των δυο γονέων/κηδεμόνων μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται στην ιστοσελίδα gov.gr.

 Σε κάθε αίτηση αναφέρεται ο κωδικός ο οποίος επέχει θέση αριθμού πρωτοκόλλου αυτής.

Λήξη προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων: Πέμπτη 7/9/2023, στις 14.00.

Η  συμμετοχή στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων επιτρέπεται ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής του/της μαθητή/μαθήτριας.

Οι υποψήφιοι μαθητές/μαθήτριες, κατά την ημερομηνία διενέργειας της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων, οφείλουν να προσκομίσουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και το αποδεικτικό υποβολής της αίτησής τους, που φέρει τον κωδικό της αίτησης, για πλήρη ταυτοποίησή τους. Οι υποψήφιοι προσέρχονται στην οικεία σχολική μονάδα, μισή ώρα πριν την έναρξη της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων.

 Οι μαθητές/μαθήτριες κατά την είσοδο στην αίθουσα διενέργειας της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων, ταυτοποιούνται και σημειώνουν τον αριθμό Μητρώου στο/στα φύλλο/α εξέτασης σε σημείο/α που τους υποδεικνύεται από τους επιτηρητές, καλύπτεται/ονται το/τα φύλλα εξέτασης κατά την παράδοσή του/τους και ανοίγουν μετά την ολοκλήρωση της βαθμολογίας.

Εάν ο αριθμός των υποψηφίων μαθητών/μαθητριών είναι ίσος ή μικρότερος από τον αριθμό των κενών θέσεων, το ΕΠ.Ε.Σ. του Προτύπου Λυκείου αποφασίζει την εισαγωγή όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων, χωρίς διενέργεια δοκιμασίας δεξιοτήτων,  σε διαφορετική περίπτωση διενεργεί δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων.

                                                              Εκ μέρους του ΕΠ.Ε.Σ

                                                                  Η Διευθύντρια

                                                                Δρ Αν. Μπιτσάνη