ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ EDUCACTION, ERASMUS+

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο EDUCACTION, ERASMUS+, σε συνεργασία με την A.S.T.E.R.I. ORG.EU. Πρόκειται για 4 “σχολικές κοινότητες” σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία), προκειμένου να δημιουργηθεί ένας διάλογος με θεσμικά όργανα και να καταδειχτεί στους μαθητές/μαθήτριες πώς μπορούν να επηρεάζουν τις καταστάσεις ενημερωμένοι/ες και με δημοκρατικό τρόπο.

Στο πλαίσιο του έργου EDUCACTION, ERASMUS+ διοργανώθηκε τηλεδιάσκεψη με την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ι. Κοσμοπούλου, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας, με εκπροσώπους από την A.S.T.E.R.I. ORG.EU.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από μαθητές/μαθήτριες αξιόλογες προτάσεις: α) για τη διοργάνωση Γιορτής Νεολαίας (Student Festival) τον Οκτώβριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης με στόχο την κατάθεση προτάσεων για βελτίωση της ζωής στην πόλη, β) για τη δημιουργία πάρκων αναψυχής που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των νέων της πόλης (Teenager Parks), γ) για τη διευκόλυνση της μετακίνησης στην πόλη ατόμων με αναπηρία και δ) για την αξιοποίηση της τέχνης graffiti στην αισθητική αναβάθμιση δημόσιων χώρων.

Τους επόμενους μήνες θα γίνουν και άλλες Δράσεις από τους μαθητές/μαθήτριες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου.